Кметът на Перник Станислав Владимиров и екоминистърът Емил Димитров ще представят

...
Кметът на Перник Станислав Владимиров и екоминистърът Емил Димитров ще представят
Коментари Харесай

Министър и кмет предлагат два варианта за изход водната криза в Перник

Кметът на Перник Станислав Владимиров и екоминистърът Емил Димитров ще показват на следващия ден на премиера Бойко Борисов най-много два разновидността с решения за справяне с водната рецесия в миньорския град.
Работната среща ще се организира в събота, от 09.00 часа, в Министерски съвет.
Едно от тях би трябвало да бъде дефинитивно утвърдено от министър-председателя. Това стана ясно на конференция в  Перник, предаде БГНЕС
Емил Димитров съобщи, че към този момент е изпратил екипи да ревизират ВЕЦ-ове и ТЕЦ-ове в района дали употребяват питейна вода за произвеждане на ток.
Нареждането беше направено от Бойко Борисов по време на последното държавно съвещание. Премиерът даде период от една седмица за инспекции и да се рапортува на идващото съвещание на кабинета.
„ Крайното решение е на този, който ще даде парите. Това е министър председателят. На мен той ми е шеф “, сподели министърът, който не заключи какви са вероятните разновидности, само че призна, че по някои от тях е имало разнообразни отзиви.
„ Аз се включвам преди два дни, многото работа е свършена преди този момент “, добави още Емил Димитров, който увери, че се търси трайно решение на казуса.
Кметът на Перник Станислав Владимиров заяви, че по планове на локалното ВиК наличната вода в язовир „ Студена “ ще стигне при този режим до края на април.
„ Не може всичко да стане за един момент “, съобщи от своя страна кметът на Перник Станислав Владимиров. Според него рецесията с водата може да отшуми за няколко месеца, само че може и да продължи с години.
Въпреки това градоначалникът разгласи, че на този режим водата в язовир „ Студена “ може да стигне до месец април.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР